Tökéletes összhang 8800 négyzetméteren – egyszerre stílusos és praktikus a S.E.G.A. új irodája

A SEG Automotive Hungary Kft. a SEG Automotive cégcsoport tagja, mely világszerte 16 telephellyel és több mint 7000 fős nemzetközi csapattal rendelkezik. A magyar vállalat autóipari termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik Miskolcon. Az itt készült önindítókat és generátorokat világszerte szállítja kiváló minőségben partnereinek, innovációi jelentős mértékben hozzájárulnak a cégcsoport nemzetközi technológiai vezető szerepéhez.

A 2021-ben megépült új gyártócsarnokhoz kapcsolódóan egy 8800 négyzetméteres iroda is kialakításra került. Az új irodaház kétszintes elrendezésű, melynek földszintjén egy több mint 500 négyzetméteres kantin is helyet kapott.

Az új iroda és kantin belsőépítészeti terveinek elkészítésével a S.E.G.A. a PIVOT270 Belsőépítészeti Stúdiót bízta meg, velük együttműködésben a bútorozási feladatokat a Bravosincord Kft látta el. A fő cél egy inspiráló munkakörnyezet kialakítása volt, amely illeszkedik a cég arculatához.


Éppen ezért a színek tekintetében a kék, a zöld, a szürke és a fehér színek dominálnak, melyek jól feldobják a letisztult stílusú, modern irodát.

A bútorok kiválasztásánál fontos szerepet játszott, hogy azok harmonizáljanak a falak és kiegészítők színeivel, ugyanakkor minden szempontból megfeleljenek a modern irodai elvárásoknak.


A zsúfoltság érzésének elkerülése érdekében az iroda teljes területén open office jellegű terek kerültek kialakításra. Nincsenek külön irodák, így a növények mellett Furniko lockerek és Bejot térelválasztók különítik el egymástól a különböző részlegeket, munkaállomásokat. Az önálló, fókuszált munkavégzést az iroda több pontján elhelyezett Mikomax akusztikus fülkék biztosítják, melyek különösen alkalmasak telefonhívások vagy videokonferenciák lebonyolításához is.

A tervezés során különös figyelmet fordítottak arra, hogy megfelelő mennyiségű pihenésre alkalmas zónát, illetve közösségi teret alakítsanak ki, biztosítva ezáltal a dolgozók számára a társas kapcsolatok építését és pár perc lazítást is munka közben. Itt kaptak helyet – többek között – a Furniko stílusos Vancouver puffjai, Chic lounge fotelei, a Tundra kerek kis asztala vagy az LD Seating egy- és kétszemélyes Oslo lounge fotelei.


Külön említést érdemel az óriási, több mint 500 négyzetméteren elhelyezkedő kantin. Berendezésénél fontos funkcionális szempont volt a nagy befogadóképesség, ugyanakkor a design szempontok is érvényesültek, így a gondosan megválasztott étkező bútorok – mint például a Gaber különböző színű székei és az Infiniti bárszékei – remekül illeszkednek a kantin nagy légterű, világos, loft hangulatú tereihez.