Innováció és elegancia találkozása egy különleges fülkében

Egyedülálló termékkel teszi lehetővé a modern irodai környezetben való nyugodt, koncentrált munkavégzést a több évtizedes múltra visszatekintő brit Connection cég, amelynek Kuppel elnevezésű különleges munkaállomását mutatjuk be most. A speciális formájú ülőalkamatosság magában foglalja a munkaállomást, a világítást, emellett egyedi módon kialakított akusztikus jellemzőivel segít abban, hogy a nyitott irodatér zavaró körülményeit a dolgozók könnyen kizárhassák.


A brit cég a különleges munkaállomás nevét a norvég kuppel, azaz kupola szóból kölcsönözte, mivel az íves, körbe ölelő forma egyszerre adja a biztonság érzését, illetve idézi meg egy patinás épület kupolájának eleganciáját. A modern igényekhez igazodó mobilis, többfunkciós irodai elem, tulajdonképpen több bútor feladatát teljesíti egy időben, hiszen az ülőhely, a nagyméretű laptop, táblagép elhelyezésére alkalmas felület, valamint a LED-világítás egyaránt megtalálhatóak benne. Miközben egy külön helyiség előnyeit is megteremti, nem zár el az open office adta lehetőségektől.


A Kuppel íves formája nem csupán vizuális ingerek kizárását támogatja, de egyfajta akusztikus pajzsot is biztosít, amelynek segítségével a zajokat is kevésbé érzékelik a dolgozók munka közben. A különleges körkörös térben nagy méretű, 1,2 méteres munkaállomás áll rendelkezésre, amelyben lehetőség nyílik a munkához szükséges laptopok, táblagépek elhelyezésére, valamint töltésére. A munkafülkék együlésesek, azaz egy dolgozó nyugodt, koncentrált munkavégzését támogatják, emellett lehetőséget adnak az elvégzendő feladatok között beiktatott relaxációra, kikapcsolódásra is.

A Kuppel belső tere ízlés szerint formálható: többféle módon kárpitozható, a külső-belső kupolák árnyalatai is egyénre szabottan módosíthatóak, valamint a benne található munkaasztalok 12 színben választhatóak. Az egyedi kialakítású munkafülke körülbelül 1,5 méter magas és csaknem egy méter mélységű, súlya 70 kilogramm körül mozog.

A Kuppel valóban a legmodernebb irodai igények megtestesülése: egyszerre elegáns és praktikus, alkalmas a kapcsolatteremtésre és az önálló, koncentrált munkára, valamint egy időben támogatja a komfortérzetet és a hatékony munkavégzést.