Design és funkció kéz a kézben – céges színekben tündököl a Trenkwalder új irodája

A Trenkwalder Csoport Közép- és Kelet-Európa egyik vezető személyzeti szolgáltatója, mely 14 országban van jelen és közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik Európa munkaerő piacain. Megbízható stratégiai partnerként az összes gazdasági ágazat ügyfelei számára kínál megoldásokat a személyi ellátás, a HR szolgáltatások és az üzleti folyamatok kiszervezése területén. Magyarországi irodájuk az új igényekhez igazodva egy modern, új iroda kialakítása mellett döntött.

A helyszín kiválasztása során fontos szempont volt a vállalat számára, hogy mind funkciójában, mind megjelenésében egy a jelen igényeinek megfelelő, magas színvonalú új irodát biztosíthassanak ügyfeleik és kollégáik számára. Így esett a választásuk a Váci úton található Balance Office Parkra. A több mint 1000 négyzetméteres, új funkciókkal bővített irodáját 2021 nyarán vehette át a magyarországi csapat.

Az új iroda belsőépítészeti terveinek elkészítésével a Trenkwalder a PIVOT270 Belsőépítészeti Stúdiót bízta meg, velük együttműködésben a bútorozási feladatokat a Bravosincord Kft látta el. Mind tervezési, mind bútorozási szempontból elmondható, hogy a design és a funkció egyaránt fontos szempontok voltak az iroda kialakítása és bútorozása során.


A belső tereket nézve hamar feltűnik, hogy a Trenkwalder arculati színei nem csak a logóban, hanem az egész irodában hangsúlyosan megjelennek. Az irodába belépve a piros, szürke és fehér színek kölcsönhatása, illetve az egyedi bútorokon megjelenő rácsos elemek komoly vállalati légkört sugároznak.

A berendezést tekintve is elmondható, hogy a bútorok számottevő része egy meghatározott színskálán mozog, ugyanakkor vannak bizonyos elemek, melyek megtörik ezt az „egyhangúságot”, barátságosabb tereket eredményezve. Ilyenek a tárgyalóban helyet kapott  mdd New School görgős székek, illetve a közösségi terek New School magasított székei is, amelyek gyorsabb és kötetlenebb megbeszélésekhez ideálisak.


Funkcionális szempontból fontos volt a nyugodt, kellemes és biztonságos munkavégzés lehetőségének megteremtése, ezért a nagy open office jellegű terekben olyan térelválasztó elemek kaptak helyet, mint a Furniko lockerei és akusztikus panelei, melyek egyrészt zajcsökkentő hatásúak, másrészt alkalmasak arra, hogy szeparálják egymástól a dolgozókat.

Szintén a dolgozók kényelmét előtérbe helyezve kerültek kialakításra az ergonómiai szempontoknak maximálisan megfelelő munkaállomások: a tervezők választása az mdd állítható magasságú Oi Drive asztalaira és az mdd Sava, illetve a Klöber Red Dot Design díjas Connex 2 irodai székeire esett. Emellett a Mikomax akusztikus fülkéi biztosítják az open office tereiben a zavartalan megbeszélések és hívások lebonyolítását.


Az új irodában több étkezésre alkalmas és közösségi tér is kialakításra került, így a dolgozók számára mindig adott a lehetőség egy kis szünet beiktatására, relaxációra – vagy akár egy kis játékra is.