Az irodai csendes kapszula, amely egyszerre gyógyító, relaxáló

Magyarországon először az Év Irodája Díjátadón mutatjuk be a  finn Loook Industries által megálmodott egyedülálló Neuron Activation Pod irodai csendes kapszulát. Ez a különleges box lehetővé teszi, hogy a dolgozók egy munkanap során a stresszel, fáradtsággal teli állapotot mérsékeljék, megszüntessék. A kapszulában nemcsak zajmentesen és fekvő helyzetben pihenhetnek a felhasználók, hanem a különleges mechanikai kialakítás által a szorongás oldásában is segítséget kapnak.

Napjainkban a munkaadók számára az egyik legfőbb szempont, hogy a dolgozók komfortosan érezzék magukat a munkahelyen. A hatékony munkavégzés alapját képezik ugyanis az ergonomikus irodabútorok, a kellemes, koncentrált munkavégzésre alkalmas környezet, valamint a feltöltődésre, felfrissülésre való lehetőség az irodán belül.

A Neuron Activation Pod nem egy hagyományos alvóbox: használata közben ugyanis alacsony frekvenciájú rezgéseket közvetít a testen belül, ezáltal előmozdítja a szervezet stresszoldó, gyógyító működését. Az eszköz tulajdonképpen meditatív állapotba vezeti a felhasználót a különböző elektromos rezgések által: ezek ugyanis közvetlenül a vegetatív idegrendszerre hatva elérik, hogy nem kell erőfeszítéseket tenni az ellazult állapotért. A stresszoldás során éppen ez a legnehezebb, valamint legtöbb időt igénylő lépés: elengedni a szorongató, rossz érzéseket, és megtalálni a tiszta lapot, hogy aztán innen eljuthassunk a relaxáció állapotába. A Neuron Activation Pod egyedisége pontosan ebben rejlik: időt és energiát spórol, miközben megvalósul a pihenés, amely a mély alváshoz hasonló feltöltődést biztosít.


Az egyedülálló kapszula a tapasztalatok alapján nem csupán az aktuális stresszt, szorongást, ‒ adott esteben még a fizikai fájdalmat is ‒, csökkenti, hanem a megelőzés szempontjából is rendkívül hatékony. Rendszeres használata tünetek, panaszok nélkül is pozitívan befolyásolja a szervezet működését. Az eszköz különböző programokkal és fokozatokkal dolgozik, amelyek közül könnyen választhat a felhasználó az érintőképernyő segítségével. A 10-14 perc időtartamra, amelyet egy használat jelent, nem csupán relaxálást, illetve mély alvást elősegítő program vehető igénybe, hanem aktivizálódást vagy épp regenerálódást biztosító működés is. Előbbi például egy megterhelőbb étkezés után segít felébreszteni a szervezetet: többek között az anyagcsere beindításával. Míg utóbbi sportolást követően vagy egy sérülés esetén fejti ki jótékony hatását a vérkeringésre, a nyirokrendszer működésére.

Neuron Activation Pod
Neuron Activation Pod

A Neuron Activation Pod nemcsak a használata közben hat pozitívan a testre: az alvászavarok feloldásában, a jobb közérzet elérésében, az életminőség javulásában, a fizikai sérülések gyógyításában egyaránt hosszú távú szerepet vállal. A test és lélek pedig kéz a kézben jár: ez az állítás, amelyet a jövő irodája már szem előtt tart, az egyedülálló csendes kapszulával pedig munkahelyi keretek között ad teret a fizikai- és pszichés jóllét elérésének és fenntartásának.

LOOK Industries Neuron Activation Pod